Hoe ik mijn HEMA weekplanner gebruik

Ongeveer twee jaar geleden kocht ik een weekplanner bij de HEMA. Het leek me wel een handig “ding” om te gebruiken voor mijn lessen te plannen, dus voor een klein prijsje wou ik het wel eens proberen. Ondertussen heb ik hem, na twee jaar, helemaal volgekribbeld en kan ik jullie precies laten zien hoe ik hem gebruik! Ideaal dus voor de student die nog op zoek is naar een fijne planner.

IMG_9646 kopie.JPG

IMG_9652 kopie.JPG

Het fijne aan deze weekplanner is dat je per dag een heel groot schrijfvak hebt. Er zijn precies genoeg lijntjes om je dag op te delen in uren. Zo schrijf ik op het eerste lijntje alles dat om 9 uur plaatsvindt, en op het laatste alle avondactiviteiten. Op deze manier kan ik mijn lessen netjes inplannen en weet ik precies wanneer ik welk vak heb. Elke les krijgt een apart kleurtje: zo herken ik alles meteen in een oogopslag en ziet het geheel er meteen een stuk vrolijker uit!

IMG_9659 kopie.JPG

Op de bovenzijde van de planner heb je een to do-lijstje, een vak voor notities en een leeg vak. Het to do-lijstje gebruik ik vaak om deadlines neer te pennen, zodat ik een handig overzicht heb van wat ik allemaal nog moet doen. De andere twee vakken gebruik ik soms om een weekmenu op te stellen, maar ik laat ze ook vaak leeg.

IMG_9663 kopie.JPG

Natuurlijk gebruik ik mijn weekplanner ook tijdens de examens. Ik gebruik hierbij dezelfde kleurencode als tijdens gewone weken, en duid aan wanneer ik welk examen heb of welk vak ik die dag ga leren. In plaats van de uren op te schrijven, lijst ik per dag op hoeveel ik precies wil leren. Zo heb ik een doel om na te streven en kan ik van tevoren goed inschatten hoe ik mijn tijd het beste verdeel. Op deze manier kan ik ook fijn iets van mijn lijstje afstrepen als ik een deel af heb!

IMG_9669 kopie.JPG

Zoals je ziet ben ik heel tevreden over mijn weekplanner. In de vakanties gebruik ik hem wat minder, maar tijdens het schooljaar kan ik niet meer zonder! Nu de mijne na een jaar of twee eindelijk vol is, ga ik dan ook snel een nieuw exemplaar halen. De HEMA brengt om de zoveel tijd een aantal nieuwe designs uit, dus er zal er altijd wel eentje zijn die jij leuk vindt. En dat voor maar €4,50!

Gebruik jij wel eens een weekplanner?

Liefs, Eva

Advertenties

26 gedachtes over “Hoe ik mijn HEMA weekplanner gebruik

  1. Super handig zo’n planner. Ik denk wel dat ik hem meer zou gebruiken voor alle to-do lijstjes, want daar maak ik er heel veel van! Hema heeft echt leuke dingen tegenwoordig, het ziet er zo mooi uit πŸ™‚

  2. Pingback: Favorieten februari 2018 | Her Name Is Eva

  3. Pingback: Picture My Week 2019: #1 | Her Name Is Eva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s