Hoe ik mijn kwasten schoonmaak

Mijn make-up breng ik altijd aan met mijn geliefde kwasten van Real Techniques. Natuurlijk moeten deze om de zoveel tijd (lees: het liefst elke week) eens schoongemaakt worden. Hoe ik dat precies doe, vertel ik je in deze blogpost!

IMG_9114 kopie.JPG

IMG_9117 kopie.JPG

Ik probeer mijn kwasten elke week schoon te maken. Met schone kwasten kan ik mijn make-up veel mooier aanbrengen en vermijd ik vieze bacteriën. Ik merk namelijk dat ik sneller puistjes krijg als ik ze niet vaak genoeg schoonmaak! (Bijna) elke zondag sta ik dus netjes te schrobben.

IMG_9130 kopie.JPG

Ik gebruik altijd een schoonmaaktool. Op dit ‘vormpje’ zitten een heleboel verschillende structuren, zodat je verschillende soorten kwasten kan schoonmaken. De kleinere stippen kan je gebruiken voor kleine kwasten, zoals lipkwastjes. De grotere lijnen zijn dan weer ideaal geschikt voor bijvoorbeeld een foundationkwast. Dit hartje kocht ik overigens voor een paar dollar op eBay!

IMG_9125 kopie.JPG

Om al het vuil goed te kunnen verwijderen, gebruik ik baby-shampoo van het Kruidvat. Deze bevat minder schadelijke stoffen dan gewone shampoo en maakt de haren meteen lekker zacht. Hij is bovendien ook lekker budgetvriendelijk en prima geschikt hiervoor. Even schrobben met koud water en mijn kwasten zien er weer als nieuw uit!

Na het wassen leg ik mijn kwasten te drogen op een schoon washandje. Ik zorg er altijd voor dat ze een beetje schuin liggen (hier bijvoorbeeld op de rand van de wasbak), zodat het water niet terug in de kwast verdwijnt. Een paar uur later zijn ze weer droog en helemaal klaar voor gebruik!

IMG_9141 kopie.JPG

Ik heb deze kwastenset nu ongeveer twee jaar en hij ziet er nog steeds even schoon uit. Met deze schoonmaaktips kan ik er nog jaren van genieten!

Hoe maak jij je kwasten schoon?

Liefs, Eva

15 gedachtes over “Hoe ik mijn kwasten schoonmaak

  1. Pingback: Her Name Is Eva in januari 2018 | Her Name Is Eva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s