Mijn allereerste zelfgebreide sjaal (+ gratis patroon!)

Al van kinds af aan hou ik me het liefst creatief bezig. In het eerste leerjaar leerde ik haken en een aantal jaar later vroeg ik aan mama om mij te leren breien. Zo geschiedde het dat ik een paar weken geleden eindelijk mijn eerste sjaal zelf breide. Met materiaal van de Zeeman en één van de mooiste en gemakkelijkste steken ever: ideaal voor de beginnende breier dus!

IMG_7719 kopie

IMG_7709 kopie

Stiekem begon ik vorige winter al aan mijn sjaal. Bij Zeeman kocht ik twee bollen Luxury breiwol in een grijze kleur, mét een glittertje erdoorheen. Na heel wat breien was de winter alweer bijna om en verdween mijn breiwerkje onafgewerkt in de kast. Tot het een maand geleden weer begon te kriebelen en ik weer aan de slag ging. Het resultaat: mijn allereerste zelfgebreide sjaal (inclusief enkele beginnersfoutjes) voor nog geen zes euro!

Ik koos voor de eenvoudige seed stitch, zodat ik gewoon lekker kon breien zonder al te veel na te denken. De sjaal is lekker zacht en warm en dus perfect voor de koudere temperaturen die eraan zitten te komen. Met zijn 25 op 160 cm kan je hem gemakkelijk om je nek zwieren en er lekker in wegkruipen!

IMG_7722 kopie

Benodigdheden:
– twee bollen Luxury breigaren (€2,97 per bol; Zeeman)
– breinaalden nummer zes (€0,99; Zeeman)

Zo maak je hem:
Zet een oneven aantal steken op. Ik koos voor 31 steken, maar je kan hem zo breed of zo smal maken als je zelf wil.
De gehele sjaal is gebreid in de seed stitch, waarbij je om de beurt een steek rechts en een steek averechts breit. Omdat je een oneven aantal steken hebt opgezet, kan je elke rij beginnen met een rechte steek en hoef je geen rijen te tellen. Ik haalde elke eerste steek van de rij af, zodat ik een mooi randje kreeg.
Brei door tot je de sjaal lang genoeg vindt en kant hem dan af. Ik gebruikte twee bollen wol en kwam uiteindelijk uit op 160 cm.

IMG_7680 kopie

Na het breien van mijn allereerste sjaal heb ik de smaak echt te pakken. Ondertussen ben ik namelijk bezig aan alweer twee nieuwe sjaals. Veel plezier met het maken van jouw eigen exemplaar!

Liefs, Eva

Advertenties

15 gedachtes over “Mijn allereerste zelfgebreide sjaal (+ gratis patroon!)

  1. Wauw wat een gave sjaal en extra leuk omdat je hem zelf gemaakt hebt! De instructies waren voor een complete breinoob nog wat té ingewikkeld, maar ik denk ook dat ik te ongeduldig ben om te breien.

  2. Pingback: Brei ze: colour block sjaal (+ gratis patroon!) | Her Name Is Eva

  3. Pingback: Happy birthday to me! | Her Name Is Eva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s