4x prachtige uitzichten in NY

Wil je New York graag in zijn volle glorie bewonderen? Dan kan een uitzichtpunt natuurlijk niet ontbreken! Hier zie je pas hoe groots en mooi de stad wel niet is. Tijdens mijn tripje bezocht ik vier leuke uitzichtpunten, die ik héél graag met jullie deel.

IMG_7338

Top of The Rock

IMG_6967

Beginnen doen we met mijn favoriet uit deze lijst: de Top of The Rock. Hierbij reis je met een snelle lift naar de bovenste verdiepingen van het hoogste gebouw van het Rockefeller Center. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over Central Park en het Empire State Building. Als je goed kijkt, zie je in de verte zelfs het Vrijheidsbeeld pronken! Op de verschillende verdiepingen heb je voldoende plaats om leuke foto’s te maken. Aangezien Central Park ’s nachts niet verlicht wordt, zou ik dit uitkijkpunt zeker overdag doen!
Prijs: $37,02

IMG_6932

Empire State Building

IMG_7182

Een bezoekje aan de Big Apple is natuurlijk niet compleet zonder het Empire State Building. Vanaf dit tweede hoogste gebouw van de stad heb je een adembenemend uitzicht over zowat heel Manhattan. Mocht je de Top of The Rock overdag al bezocht hebben, dan moet je ’s avonds Empire State doen. De hele stad is dan prachtig verlicht! In tegenstelling tot Top of The Rock, is hier wat minder plaats om foto’s te maken. Wij gingen rond een uur of 11 ’s avonds en toen was het gelukkig vrij rustig!
Prijs: $34

Brooklyn Bridge

IMG_7385

Geen zin om zoveel geld uit te geven aan een uitzichtpunt (hoewel het je geld echt méér dan waard is!)? Maak dan een wandeling over Brooklyn Bridge. Vooral bij zonsondergang is het uitzicht prachtig, maar ook overdag en ’s nachts is het de moeite waard. De brug is wel vrij lang, dus ik zou je aanraden om een fiets te huren of, zoals wij deden, de metro terug te nemen.

IMG_7307IMG_7336

Staten Island Ferry

IMG_6789

Wil je graag Lady Liberty in levende lijve zien? Stap dan zeker op de Staten Island Ferry! Deze gratis boottocht brengt je op een half uurtje naar Staten Island. Onderweg vaar je rondom het Vrijheidsbeeld én heb je een prachtig zicht op Manhattan. Eenmaal aangekomen op Staten Island, neem je de ferry gewoon terug naar Manhattan!

IMG_6781IMG_6795

Zoals je ziet, zijn de eerste twee uitzichtpunten vrij prijzig. Toch zou ik je zeker aanraden om één van de twee (of nog beter, allebei) te doen. Ze zijn de meer dertig dollar namelijk echt wel waard! Wij kochten van tevoren een C3 Pass, waarmee je drie activiteiten mag doen voor ongeveer 66 euro. Hiermee bespaar je toch wat geld!

Ben jij al eens in New York geweest?

Liefs, Eva

7 gedachtes over “4x prachtige uitzichten in NY

  1. Leuk, ik heb ze allemaal gedaan behalve het Empire State Building! Ik ben twee keer in New York geweest en de stad is waanzinnig. Zeker vanuit zo’n uitkijkpunt is het prachtig. Top of the Rock is mijn favoriet!

  2. Pingback: 5 steden die ik graag opnieuw zou willen bezoeken | Her Name Is Eva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s