Praag in 10 foto’s!

Heel spontaan besloten Yannick en ik om last minute een retourtje Praag te boeken. We zochten een leuke Airbnb uit (deze, zeker een aanrader!), pakten onze koffers en stapten het vliegtuig op. In Praag keken we onze ogen uit, bewonderden we mooie gebouwen, shopten we wat en gingen we op zoek naar souveniertjes. Binnenkort kan je mijn aanraders voor deze leuke stad lezen en in afwachting daarvan, vind je hier al tien leuke foto’s!

Dit gigantische hoofd was één van de eerste dingen die we tegenkwamen in Praag. Het is een kunstwerk van David Černý en stelt de schrijver Franz Kafka voor. Het hoofd bestaat uit verschillende schijven die afzonderlijk van elkaar bewegen: zeker de moeite om eens te zien!

Praag staat vol prachtig gekleurde huizen, zoals je hier kan zien. In de verte zie je de twee torens van de Tynkerk, die aan het Oudestadsplein ligt.

Dat Oudestadsplein mag je trouwens niet missen als je in Praag bent. Hier liggen namelijk enkele van de belangrijkste historische gebouwen van de stad en wemelt het van de straatartiesten.

In Praag liggen ook heel wat gezellige cafeetjes waar je heerlijke chocomelk drinkt en geniet van een lekker stuk taart.

Typisch Praags eten: goulash! Hoewel de Praagse keuken vooral bestaat uit veel vlees en vis, vind je er tegenwoordig ook heel wat hippe vegetarische restaurants.

Als je even tot rust wil komen, kan je een bezoekje brengen aan één van de vele Praagse parken. De Wallensteintuin vond ik persoonlijk het mooist met zijn grote vijver en loslopende pauwen.

Nog een kiekje uit de Wallensteintuin: hier bouwde men een grot na, met prachtige bloemen ervoor.

Ook in de Paleistuinen kan je heerlijk wandelen tussen de bloemen, standbeelden en fonteinen.

De vele toeristen op de Karelsbrug moet je er even bijnemen, maar het uitzicht vanaf hier is wel prachtig!

Aan de overkant van de Karelsbrug vind je nog heel wat mooie gebouwen. Zo zie je hier op de achtergrond het groen gekleurde dak van de imposante Sint-Nicolaaskerk.

Kortom: Praag is echt een prachtige stad, vol mooie gebouwen en pleinen. Helaas wel wat toeristisch, maar de vele rustige plekjes en adembenemende uitzichten maken dit ruimschoots goed. Nog meer concrete tips voor de stad vind je binnenkort terug in een apart artikel!

Bracht jij al eens een bezoekje aan Praag?

Liefs, Eva

15 gedachtes over “Praag in 10 foto’s!

  1. Oooh, die foto van jou in die tuin is zo leuk! Je straalt helemaal 😀 Naar Praag zou ik ook graag eens gaan, m’n vriend gaat er binnenkort heen met zijn vrienden 🙂 Die plek op airbnb is trouwens echt zoo mooi, precies uit de boekjes 🙂

  2. Pingback: Parijs in 10 foto’s | Her Name Is Eva

  3. Pingback: 2016 in 10 foto’s! | Her Name Is Eva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s