5x sites van vroeger

Toegegeven: toen we klein(er) waren speelden we allemaal wel eens op spele.nl. Hier kon je restaurantje spelen, poppen aankleden of bowlen. Maar spele.nl is lang niet de enige site waar we vroeger (of stiekem nu) op speelden. Ken jij deze nog?

fsImageResize

Stardoll

Op Stardoll kon je ook poppen en bekende sterren aankleden. Maar dat was lang niet het enige. Wie echt een account aanmaakte, kon zijn eigen huis inrichten, dure en minder dure kleding kopen en geld verdienen met spelletjes. Uren fashionplezier gegarandeerd!

goodies_logo_1009

GoSupermodel

Nog zo een mode-site was GoSupermodel, een echte community rond fashion. Ook hier kon je spelletjes als Backstage Rush of Garderobe Spel spelen om zo geld (GoMoney) te winnen. Met dit geld kon je je kleerkast vullen met de nieuwste kleding. Ook kon je cadeautjes sturen en spullen ruilen met je vrienden. Met je beroemdheidspunten kon je een level omhoog gaan om zo cadeautjes te verdienen en een echt supermodel te worden.

netlog-logo

Netlog

Op deze communitysite kon je chatten met vrienden en reageren op hun foto’s. Een beetje de simpele versie van Facebook dus. Ik weet nog dat ik hier als veertienjarig meisje veel opzat en probeerde om de mooiste foto’s te maken. Ondertussen is Netlog van het net gehaald en werd het vervangen door Twoo.

ASLpage

Voor Netlog was er ASLpage, wat staat voor ‘age, sex, location’. Dit was heel simpel: je maakte een eigen pagina aan, waarop je informatie over jezelf en foto’s kon zetten. Statussen kon je niet aanmaken, maar berichten kon je wel sturen. Ook ASLpage staat niet meer online.

plush_roll_2003

Neopets

En om af te sluiten, de grootste guilty pleasure van ons allemaal: Neopets. Wie heeft er nu niet uren doorgebracht met de schattige diertjes? De site lijkt wel eindeloos met zijn vele werelden en spelletjes, net een magisch avontuur! Door spelletjes te spelen, opdrachten te vervullen, dingen te verkopen of zelfs puur geluk kon je Neopunten verdienen. Hiermee kocht je alles wat je maar kon bedenken: unieke Neopets, kleding, eten, meubels, verfkwasten om je pets een nieuwe look te geven of zelfs een Neopetpet: een huisdiertje voor je huisdier. Geef nu toe: dit is toch een heerlijke site?

Op welke site(s) zat jij vroeger (of nu) wel eens?

Liefs, Eva

Advertenties

8 gedachtes over “5x sites van vroeger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s