Bakken: vanillecupcakes

Ik hou ervan om cakejes te bakken en op te eten, en dit zijn zowat de lekkerste vanillecupcakes die ik ooit maakte! Het recept is heel makkelijk en de meeste ingrediënten heb je zo in huis. Met dit recept maak je 12-16 heerlijke cakejes. Aan de slag!

IMG_6034b - kopie

Ingrediënten:

375 gram bloem + 1 theelepel bakpoeder OF 380 gram zelfrijzend bakmeel // 115 gram boter // 200 gram fijne suiker // 3 eieren // 1,5 theelepel vanille-extract OF 1 zakje vanillepoeder // 175 ml melk

Zo doe je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet bakvormpjes klaar.
Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel, klop de eieren en de vanille er geleidelijk door.
Zeef de bloem en bakpoeder of het zelfrijzend bakmeel en voeg het bij de rest van het beslag.
Voeg de melk toe. Vul de vormpjes.
Bak de cakejes zo’n 25 minuten, de buitenlaag moet goudbruin zijn.

Tip: testen of je cakejes klaar zijn.

Hoe weet je nu wanneer je cakejes precies klaar zijn? Prik met een stokje of een vork in een cakeje. Als het er terug droog uitkomt, dus geen nat beslag meer, zijn je cakejes klaar! Let op: haal de cakejes nog niet uit de oven tijdens het prikken: eenmaal ze uit de oven zijn, kunnen ze in elkaar zakken.

Smakelijk!

-XOXO, Eva-

Advertenties

3 gedachtes over “Bakken: vanillecupcakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s